Vi på Foodit bjuder in dig till en dag i hållbarhetens tecken.
– Vad ska vi äta idag? Det är en fråga som de flesta av oss ställer sig dagligen. Under en dag kommer vi att försöka ge er några svar, inspiration och tips om hur vi tillsammans kan bidra till en hållbar framtid.

En kostnadsfri föreläsningssdag i Foodits regi (värde 495:-) 30 augusti,
kl. 10.00 till 15.00 i Göteborg*.

Moderator är Fredrik Löfgren, skribent och rådgivare inom hållbarhet och CSR. Ett axplock av de föreläsare som deltar är experter från RISE. Per-Anders Ek, VD Foodit. Representanter från kommun och landsting berättar om hur de bedriver sitt arbete för en hållbar framtid. Presentation av fler föreläsare uppdateras kontinuerligt. Vi serverar lunch som är baserad på WWF’s koncept, One Planet Plate.

*Lokal och adress presenteras inom kort.

FÖRELÄSARE

Meteorolog och klimatexpert på SMHI med stor erfarenhet av analys och kommunikation av framtida klimat.

Meterolog och klimatstrateg på SMHI och Nationellt kunskapscentrum för klimatanpassning.

Fredrik Löfgren äger och driver företaget GOCSR som hjälper andra företag och organisationer att framtidssäkra sina verksamheter. Fredrik har ett förflutet som regionchef inom BRIS och hållbarhetschef i Länsförsäkringar.

Jobbar med forskning och uppdrag som syftar till att minska miljöpåverkan av produktion och konsumtion av sjömat.

Future Kitchen är en vägledningsinsats. Genom praktikplats i offentliga kök, kombinerat med språkträning, personligt handledarskap tar vi tillvara på mänskliga resurser och skapar en meningsfull första tid i ett nytt land för nyanlända.

Anna Wahlberg, brinner för en levande planet och är Programsamordnare Hållbar mat på Världsnaturfonden WWF.